torsdag 28 april 2011

"Vågor"

Ja, då fortsätter jag väl i rätt ordning och lägger upp lite bilder på sjaletterna som föddes sedan!:)

Först stickade jag den blå slätstickade sjaletten, och dess form talade ju sitt eget språk, klart det var en våg! Därför fick modellen heta "Vågor", och jag fortsatte direkt med en i större storlek också. Den fick ett diskret mönster, en gammelrosa bård mot ansiktet och ljusblå kanter. Jag hade först tänkt att storleken på den mindre var 9 mån-1år, och den större i storlek 2-4 år, men så här i efterhand när min 3-åring till son fick prova dem båda, så kanske man får säga att den mindre är i storlek 1-2 år, och den större räcker ju säkert till för en 5-åring också!

Får jag säga det själv passar Bob riktigt bra i sjalett!;) Men han ska slippa ha dem, jag lovar! Den större sjaletten har för övrigt flyttat hem till söta Nora i Varuträsk. Där får den nog en härlig sommar!:)


"Stor-Wille" - Första plagget för vår- och sommarkollektionen 2011: "Bjuris".

Denna bäbis-tröja blev en liten tjuvstart för vår- och sommarkollektionen, då det var en gåva till en kompis lille son förra året.
Jag stickar i ekologiska garner och till denna kollektion har jag valt ett härligt bomullsgarn. Tröjmodellen här kallar jag "Stor-Wille", och i och med den tidsbrist jag trots allt lider av som småbarnsmor, så blev den det enda "större" plagget för denna säsong, jag har sedan satsat skapandet på huvudbonader, men jag är glad att denna lille vän kom till!
Stor-Wille fick smaka på kollektionens alla färger, som alla för mig handlar om sommaren, vilket hela Bjuris-konceptet gör! "Bjuris" är ett smeknamn för Bjurvattnet som är en sjö och en by en knapp mil utanför Boliden, där har vi en sommarstuga på Killingskäret där jag hela mitt liv spenderat så mycket tid som möjligt på somrarna. Min första sommarkollektion ville jag därför uppkalla efter detta paradis!:) Färgvalet föll på dessa nyanser då jag tycker de återspeglar den norrländska sommaren bra! Svala, men ändå fulla av ljus. Två olika blå nyanser för himmel och vatten, grönt för grönskan och en aning gammelrosa för det som blomstrar!
"Stor-Wille" här fick sitt namn efter en av mina tremeningar som också hör Bjuris och Killingskäret till, och denna lille tröja liksom berättade själv att det var det han ville heta!;) Han är stickad i flätor och nu mins jag inte riktigt men någonstans i storlek 62-68cl. Till knäppningen bak fäste jag återanvända silverknappar från en klänning min farmor haft. (Hon är den i min släkt som är uppvuxen i Bjurvattnet, och alltså anledningen till att vi är där än i dag.)

Spännande, spännande!

Oj, detta blir en utmaning för den okunniga..! Ska försöka skapa en blogg för mitt stickeri; "Två Klasar Bananer" var det tänkt, men klarar jag detta!? Vi får se!