tisdag 31 maj 2011

Byteshandel!:)

Till min stora förtjusing upptäckte jag här om veckan att en duktig sömmerska, Tina Sandström, hade mailat mig angående en bytesaffär hon ville göra. Hon ville ha en "Vind och Vatten"-mössa i damstorlek, i utbyte mot något hon sytt. Det köpte jag såklart, och beställde en t-shirt, ett par shorts och en hjälmmössa i det roliga, ekologiska tyget "Iris Visa" till bäbisen. Sedan beställlde jag även till ett par dregglisar, vilket ju kan vara bra att ha!:) Kolla in hennes syblogg här: http://tisashem.blogspot.com/ 
Så under förra veckan stickade jag mössan på bilden till henne. Stickade denna gång på rundsticka för att slippa sömmen mitt bak, och det gick ju bra det med!
Nu väntar jag med spänning på att få se det hon sytt!:) Kan inte riktigt förstå att det bara är två veckor tills lilla bäbisen vår, som ska ha kläderna, är här!

tisdag 17 maj 2011

Jag fortsätter höst-fuska!;)

Ja, jag kan ju inte hålla fingrarna ifrån mina höst/vintergarner nu när de flyttat in här, så jag har nu hunnit sticka ett par vantar till mig själv och ett par till Ante är på god väg. De ska han få i "9-årspresent". Det är inte han utan vi som fyller år idag! Still going strong!:) Jag hade ju som tänkt att jag inte skulle släppa några bilder på höst- och vinterkollektionen förrän det är säsong för det, men då kan det ju bli lite trist i bloggen under sommaren, så vi får se hur jag gör! Idag bjuder jag på en bild på hjärtevännen istället!:)

tisdag 10 maj 2011

Vilken födelsedagspresent!

Idag fyller jag 69 år. Det har min son informerat mig om. Jag vet inte om jag så gärna håller med om antalet år, med födelsedagen har i alla fall firats! Uppifrån Gällivare kom ett paket från mina nära och kära med massor av fint, och inte minst ett digert gäng med sticknålar, det mesta från mormor Doris, som tyvärr inte har händer som låter henne sticka själv längre. I "stick-kitet" fanns också stoppnålar, stickmarkörer (som jag sökt efter på flera garnbutiker här nere utan framgång), ett häfte med riktigt läckra mönster och en sticknålsmall. Det var hur kul som helst att öppna, och med allt annat fint jag fick så var det riktigt en perfekt present!
Nu ska jag fortsätta födelsedagskvällen här med att sortera lite av höstgarnerna, och sedan sy ihop en tröja i Bjuris-kollektionen som jag nästan glömt bort att jag hade i en påse! Kanske det blir lite filmmys med min Ante också?! En skön kväll helt enkelt!:)

lördag 7 maj 2011

Mamman fryser också...

...så hon får också en "Vind & Vatten"-mössa! Lite annorlunda randning, och knubbigare knappar, men återbruk även dessa!:)
Den här mössan tog tid! Det gör ju de här lite mer finstickade alstrena, och en mössa i vuxenstorlek har ju betydligt fler maskor, så här landade jag på drygt tio timmars arbete... Men det kan den vara värd!:) Jag passar inte i mössa, men trivs faktiskt i denna!
Nu ska jag börja sticka på en till min vän Ida, bara hon bestämmer vem i familjen som ska få en!:)

"Vind & Vatten"

Bob var ju hittills utan mysse från kollektionen, och det var det ju klart han skulle ha, så då blev det en sådan här modell! Fyrkantig, med mosstickning längst ned, oregelbunden randning i blått, enkel mönsterstickning mitt fram, och återanvända silverknappar som dekoration. Den tog ungefär 7.5 timmar att göra, och storleken skattar jag till ca 2-3 år.


torsdag 5 maj 2011

Den tredje och minsta "Vågen"! :)

Blev så sugen på att sticka en till liten "Vågor"-sjalett, så jag gjorde slag i saken och stickade en mindre än de förra. Denna i storlek för en ca 6-månaders-tjej!:) Mönsterstickad all over i ljusblått och grönt!
 

"Gla' Blåsdag"-mössan fick sig en lillebror!:)

Efter den större "Gla' Blåsdag"-mössan blev det en mindre variant i strl ca 1 år. Eftersom den är stickad på mindre stickor tog den dock längre tid än den större att göra.

Stadsbesök!

Jippie, nu har jag en liten säck med garn som ska bli till mysiga mössor, vantar etc att ha på sig när det blir kallare igen efter sommaren!
Jag var även in på garnaffären här i Boliden igår, och hittade en massa fina knappar som kommer passa kollektionen hur bra som helst! Under turen till stan idag blev det även en "sticknålsmall" inhandlad! Bästa grejen, när man vill slippa grubbla sig gråhårig över vilken storlek det är på de där strumpstickorna man håller i.
Egentligen var stadsbesöket till för att jag skulle till läkaren, och gå på en koll inför det planerade kejsarsnittet. Allt såg bra ut, läkaren var jättefin, och lillskrutt har fått sig en födelsedag (om h*n inte bestämmer sig för att komma tidigare förstås!) Så den 14/6 är det dags för Bob att bli storebror! Nu längtar man..!
Beställde även ett nytt ID-kort idag, och blev ruinerad på stubben... 660:- gick det på (inklusive foto). Nej usch, det hade jag inte råd med efter mitt garnshoppande. Nu är jag fattig som en kyrkråtta!;)

tisdag 3 maj 2011

Blä för missvisande mönster... :(

Usch, nu blev jag lite syrlig. Har börjat spåna över modeller till höst- och vintermodellerna nu, och köpt något mönster, som jag kan ha som grund för att sedan göra ändringar för att göra något eget av det hela. Så jag satte mig i afton och stickade en "grundmössa", som jag följde mönstret jag köpt till punkt och pricka till. Hade till och med precis rätt garn, och dessutom hade jag provstickat en lapp först för att kolla att masktätheten stämde. Mössan som blev resultatet är ett skämt! Jätteliten åt alla håll! Stickade i damstorlek, men jag ska prova den på Bob, och se om ens han kan ha den.

Nåväl, nu har jag ju något att utgå ifrån i alla fall, när jag ska räkna om och göra mitt eget mönster, men det är ändå irriterande! Jag skulle ju kunnat köpt mönstret för att jag ville ha en exakt mössa som på bilden..!

måndag 2 maj 2011

"Gla' Blåsdag"

Efter sjaletterna för små töser var det dags för något unisex! Så då satte jag stickorna i ett ljusblått nystan och började med den första "Gla' blåsdag" mössan i strl ca 2 år. Även sommardagar kan ju kräva något som skyler öronen, inte minst när man är ute på sjön! En rullkant längst ned, och sedan moss-stickning tills jag började ihoptagningarna. Vid detta laget var det grönt som gällde, och ett avslut med en gammelrosa liten topp!:) Mössan var lite i minsta laget för min grabb, som oftast har sitt långa hår uppsatt i en hög knut bak på huvudet, så den fick ta bussen upp till Gällivare där den väntar på att Bobs kusin Vinston ska växa i den! Nästa vår sitter den nog kanonbra på honom!

söndag 1 maj 2011

Jag ÄLSKAR garn!!

Åh, jag tappar vettet! Hur kan man bli så lycklig av några nystan garn?! Jag har under senaste tiden börjat fundera mer och mer över vad höst- och vinterkollektionen -11 ska innehålla, och klart är att den ska gå i den underbara eko-ullens tecken!
Jag vill inte avslöja för mycket, men här kommer ett par bilder på två nystan som kommer ligga i mitt knä rätt mycket framöver! Det blir även en hel del ljusgrått + några små överraskningar som visar sig senare!:)
Det är ju idiotiskt att börja längta efter hösten redan, men jag får ju lov att börja med skapandet av kollektionen tidigare! :)