måndag 29 augusti 2011

Jag kan inte ge mig!

Trodde i min enfald att jag var nöjd med mina polohalsdukar, och var färdig med modellen, men såååå ångrade jag mig! Så idag har jag finslipat mönstret lite ytterligare!! Därför kan jag tipsa om att den som vill göra ett klipp går in under "till salu"-etiketten och kikar, för nu säljer jag både den första Vaja-prototypen, och den i Orion, grönt och grått (XS-M) för 160:- inklusive frakt! Ordinarie pris: 300:-!

Här nedan syns priset i utlottningen som Suzana vann! Som utlovat i en unik färgställning! (Den naturfärgade nyansen ingår normalt inte i Vajorna.)
Så denna ska postas idag! Jag hoppas den kommer passa!


torsdag 25 augusti 2011

Till Salu: Vaja, strl S-M

Nu har jag färdigställt en Vaja, polohalsduk, som nu är färdigutvecklad som modell. Tack vare alla Ni som hjälpt mig med Era mått, så hoppas jag nu att jag har fått till två storlekar som ska passa de flesta! En strl XS/M, som passar oss med halsmått mellan 30 och 34 cm, och en storlek L-XXL som passar Er med halsmått mellan 35-39 cm.

Vajorna kommer hädanefter att se ut som på bilden, med virkad kant även upptill. Man knäpper knapparna i två av de virkade ögglorna när man virat halsdelen runt halsen. Det blir alltså dubbelt över halsen fram, och det behövs ju när de vintriga vindarna viner! :) I Nacken, som ju oftast täcks av en jack-krage så är det inte dubbelt. Snörningen fram har funktionen att bröstdelen inte blir "påsig". På baksidan finns också en liten knapp , som knäpper fast det yttre lagret vid det inre på sidan, så att allt sitter snyggt i rätt höjd! :)
Denna Vaja i grönt, ljusgrått och Orion säljer jag för 300:- Kontakta mig vid intresse!:)
Ändring 29/8: Denna säljs nu också till prototyp-pris: 160:- inklusive frakt! 
(FINNS EJ LÄNGRE TILL SALU.)

lördag 20 augusti 2011

"Småklövar"

Detta är det första jag stickat för denna kollektion som är till salu! En sock-modell där jag valde att göra undersidan, hälen och fotens sidor i aviga maskor, för en råare yta. Resårstickning på skaftet och ovansidan av foten. Dekorationsknappar i ljust trä på skaftet.
6.5 timmar tog det att få ihop dessa, och modellen fick namnet "Småklövar"!

Storleken är ca 23, och för 300:- är de Dina!:)
På den här nedre bilden sitter de på min son, och han har strl 27 på fötterna, så här är de ju lite väl uttöjda!
  

lördag 13 augusti 2011

"Vaja"! Hjälp mig och vinn ett unikt exemplar! :)

Här kommer bilder på det skojigaste jag har knåpat med för denna kollektion (hittills), och det är det här halsduksprojektet jag tidigare nämnt! Modellen kallar jag för "Vaja".

Det är en ganska kul variant som man nog får kalla polo-halsduk. Nu har jag inga bilder på hur den ser ut när den inte är på, men själva polodelen är som ett långt band som nästan går två varv runt halsen, men det blir bara ett lager bak i nacken. Sedan knäpper man med två träknappar på sidan. Stycket som går ner en bit på bröstet är stickat ned ifrån ena sidan på polodelen, och har tre snörningar upptill, så man kan reglera hur vid man vill ha den. Den mittersta snörningen går över sex maskor och de två på sidorna över fyra. Som synes på nedre bilden så är den där ganska hårt åtsnörd.

Det är ju inne med polo i höst (för att inte tala om skönt när det är kallt!), och jag tror denna variant kan vara rätt smidig att ha under jackan. Varmt runt halsen, och något som täcker en bit ner över bröstet, utan att vara klumpigt.

Nu är polo-halsduken på dessa bilder ett prototypexemplar som blev lite av ett experiment, så på de jag stickat senare (kommer bilder senare!) har jag gjort polo-bandet lite lägre, och virkat en vågkant även längs den övre kanten. Det blev faktiskt mycket bättre!
Nu behöver jag hjälp för att utveckla storlekarna! Jag skulle vara ytterst tacksam om Ni damer som läser detta skulle vilja bidra med info om Ert mått kring halsen + vilken storlek (xs, s, m, l eller xl) Ni har normalt på Era kläder. Skriv En kommentar med informationen här nedan, och skriv även Er mailadress, så kommer jag lotta ut en polohalsduk i Er storlek i en unik färgställning sedan, som tack!:)

Detta exemplar är till salu, och eftersom det är en prototyp säljer jag den för 160:- inklusive frakt! Hör av Dig om Du är intresserad! :) (SÅLD)

"Glimma"

Min systerson Vinston (1 år) var lovad en mössa som tack för att han hjälpt till med tråkig storleksutprovning när jag spånade på mönstret för denna modell som jag kallar "Glimma". Så dessa bilder visar resultatet. Den har flyttat hem till lillkillen redan, men får nog ligga och vänta på kallare tider ett tag. Den här ullen känns så mjuk och skön, så jag hoppas och tror att den inte ska klia!

Till denna mössa valde jag kollektionens basfärger, men tog ett brunt garn istället för det ljusgråa till resåren och de aviga ränderna. Som detalj sydde jag på tre små renhorsknappar. Ganska söt!:)

Vante till Ante! :)

Såklart ska älsklingen också ha ett par "Frost"-vantar när kylan kommer, så jag stickade ett par med naturvit moss-stickning, lite grönt i resårstickningen och i övrigt ljusgrått till honom! Jag hoppas bara han har kvar dem ett tag; hans vantar och mössor brukar gå ett mystiskt försvinnande till mötes rätt fort!;)
På dessa herrvantar i strl S, drog jag till med lite mönsterstickning, och gillar faktiskt effekten den gav.

fredag 12 augusti 2011

"Frost"

Ja, nu är det dags för lite bilder på det jag hittills har hunnit sticka för denna kollektion!

Det första som blev klart är dessa vantar, som jag kallar "Frost". Namnet på grund av att det första man plockar fram de där morgnarna då frosten ligger kvar efter den kalla natten på hösten, är ett par varma vantar!

Detta par stickade jag till mig själv, och valde grönt till de moss-stickade partierna, och ljusgrått i övrigt. Tror jag får kalla storleken för S/M, jag har rätt små händer...

För att ge den enkla modellen en trevlig detalj så adderade jag en sådan här lite rolig renknapp på varje vante!

Och så här ser vanten ut på! Så varma och goa händer jag kommer ha när jag ska ut och racea med barnvagnen! ;)

torsdag 11 augusti 2011

Ny look!

Hej och hå, så lite teknisk man kan vara! Har suttit och pillat och försökt göra om bloggen lite för att den bättre ska matcha den nya kollektionen som känns mer aktuell nu! Jag var för en stund jättenöjd, men sedan visade det sig att teckensnittet jag ville använda helt plötsligt inte ville längre, så jag gillar läget och kör på det teckensnitt som bloggen nu verkar tycka fungerar bäst! ;)

Några tankar om höst- och vinterkollentionen -11, eller Lapplandslycka som den ju heter! Med skapandet av denna har jag min älskade lapplandsnatur i tankarna. Jag är ju född och uppvuxen i Gällivare, och vill nu ära den lilla del sameblod vi har i familjen. Vi har på inget sätt levt som samer, men kommer ju från ett samhälle där samekulturen är utbredd och något vi är stolta över. Så Ni kommer se vissa samiska detaljer som t ex renhornsknappar på en del håll i kollektionen! Annars är det mest en naturnära färgskala, och lämpligt material för klimatet som gjort att jag valt det namn jag gjort.

I övrigt har modets vindar blåst lite genom mitt huvud, och vi har ju nu lite nude-färger och en annars ganska mustig färgskala som är trendig inför hösten, så camel-färgen och den härliga gröna nyansen känns helt rätt nu! En annan sak som syns mycket nu är ju chunky knits, och jag har knåpat på en hel del med mina stickor i upp till strl 10, och snart kommer jag börja lägga upp bilder på resultatet!

Ha det gott!

tisdag 2 augusti 2011

Mina kompisar Aries och Orion!

Härliga härliga garnungar! Dessa fair trade-märkta härvor ifrån Manos Del Uruguay har jag nyss gjort små nystanbollar av och kommer ses i kombination med ullgarnerna i Lapplandslyckas basfärger i mitt lilla sjal/halsduks-projekt.
Just detta garn heter Silk Blend (består av 70% extrafin merinoull och 30% silke), den "gräddeliskära" färgen heter Aries, och den som går i mer gyllene och blåa nyanser, Orion. Det är ju på inget sätt ett billigt garn, men ack så ljuvligt! Kärleken var ett faktum direkt jag nuddade vid det! Detta garn skulle inte ens fundera på att klia!
Det är ett högkvalitativt garn som skapas av kvinnokooperatiov i Sydamerika, där det både är handspunnet och handfärgat! Så garnet i sig är ett riktigt hantverk bara det!
En kul parantes är att dessa garner används av märken som Ralph Lauren, DKNY och flera kända märken!