torsdag 27 oktober 2011

Fler Mini-Glimmor till folket! ;)

Här får Sivisen posera lite i de senast producerade Mini-glimmorna! Storlek 62/68.

Den här övre är stickad i färgerna ljusgrått, natur och camel, och har fått tre små svampknappar som dekoration. :)




Och denna tycker jag har fångat själen i kollektionen Lapplandslycka! Stickad i två av basförgerna; camel och grönt + renhornknappar som dekoration. Priset på dessa är samma som de Mini-Glimmor jag stickat tidigare: 210:- 

Barnens egna små mössor!

Oj vad jag varit dåligt på att uppdatera bloggen på senaste! Men tiden har inte riktigt räckt till! Har dessutom varit gräsänka både nästan hela förra veckan + några dagar denna vecka. Så tiden har bara runnit iväg till alla måsten, och alla mysiga stunder med barnen. Man börjar förstå det, att ensamstående föräldrar inte riktigt har tid till några egna intressen när barnen är små... Det är nästan lika att bara fokusera på hem och familj när man är ensam med småttingarna, för försöker man hinna med annat blir det nästan bara en stress! Men ikväll, trots att Ante fortfarande är borta så hände det otroliga; Lill-Siv somnade här på soffan redan nu (före 20.00), så självklart blir det lite mammatid! Men rätt vad det är så vaknar hon väl, och är pigg som en mört resten av kvällen! ;) Vi har ju dessutom döpt lilla Pyra-Myra i helgen! Så nu är det "bortgjort"! Vi hade det supermysigt med mycket släkt och vänner! :)

Till stickeriet! Till mina egna små har jag stickat en Mini-Glimma i blå/grönt och ljusgrått med en silverknapp med en ren på till Siv...  

 ...och en mössa i en modell jag kallar Skare till Bob, i samma färger som mössan till Siv. I Randningen högst upp finns ett mycket diskret mönster som knappt syns i och med att mössan blir lite rynkad där. Eftersom att han är en herre som oftast har håret uppsatt i en hög knut så stickade jag en rätt rymlig, på gränsen till baggy modell till honom. För att värma öron, kinder och under hakan så stickade jag även långa öronlappar som jag satte en liten knapp på för att fästa dem tillsammans. På toppen har jag sytt fast en högblank silverknapp.

Så här såg han ut på väg till dagis:






Och så här såg han ut då jag hämtade honom! Haha! Lite halvskitig! ;)

måndag 10 oktober 2011

Knappar, små juveler!

Denna helg var då över i ett enda hej! Fast det är ju inte bara helgerna som rusar förbi, det gör ju även veckorna. Hur ska jag lyckas med att hålla fast tiden? Jag vill vara mammaledig lääänge till! Ska tiden gå så här fort så är det nyår och min föräldraledighet är över i ett nafs! Men sån´t är livet! Det är tur familjen finns kvar ändå, och att det är en sådan fröjd att se de små liven växa också!

Denna helg har jag stickmässigt mest slutfört påbörjde saker, som sytt på knappar och märke på min Vaja och lilla Sivs Glimma-mössa. Bilder kommer sedan! :)
Idag ska jag försöka hinna lägga upp maskor till en mössa som Bob ska ha! Tänkte  försöka mig på en modell som går ner lite över öronen.

Igår kom min kära svärmor med ett gäng knappburkar som hon vill att jag ska kika igenom, ifall jag kan hitta något intressant! Det kan jag med största säkerhet! Knappar är ju jättekul, både till att knäppa med och som dekoration! Så det ska bli skoj att kika igenom dem vid tillfälle!

Nu är det lunchdags!